Τα τρία λάθη όταν παραγγέλνετε ή πίνετε ουίσκι και πώς να τα διορθώσετε

whiskey-708_0

Είτε πρόκειται για το ποια μάρκα ουίσκι θα παραγγείλετε, είτε για τις διαφορές ανάμεσα στα διάφορα είδη ουίσκι, υπάρχουν πολλές γνώσεις σχετικά με τη σωστή απόλαυση ενός σκωτσέζικου ουίσκι ή ενός μπέρμπον. Ποια είναι όμως τα τρία λάθη που κάνουν οι άνθρωποι όταν αγοράζουν, παραγγέλνουν ή πίνουν ουίσκι και τι πρέπει να κάνουν αντ’αυτού;

Το Business Insider μίλησε με τον Ιβάν Γκαν, Whisky Master για την παγκόσμια εταιρεία Diageo, που παράγει μάρκες όπως το Johnnie Walker.

Με εμπειρία πάνω από 19 χρόνια στη συγκεκριμένη βιομηχανία, ο Ιβάν Γκαν ρωτήθηκε για το ποιά λάθη κάνουν οι άνθρωποι όταν πίνουν ουίσκι και πώς να τα διορθώσουν.

Αγοράστε με βάση τη γεύση και όχι την ηλικία
«Όταν οι άνθρωποι αγοράζουν ένα ουίσκι, πολλές φορές έρχονται αντιμέτωποι με μια εμμονή για την ηλικία, όταν πραγματικά, κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε να το αγοράζουν με βάση τη γεύση» λέει ο Γκαν.

«Οι άνθρωποι έχουν την εντύπωση πως ένα ουίσκι μεγαλύτερης ηλικίας είναι πάντα καλύτερο, κάτι που δε συμβαίνει πάντα. Υπάρχουν μερικά καταπληκτικά ουίσκι που επικεντρώνονται στις γεύσεις και το στυλ».

Και καταλήγει: «Αγοράστε ένα σκωτσέζικο ουίσκι για να το πιείτε και μην κοιτάτε την ετικέτα».

Αγνοήστε τους «κανόνες» που νομίζετε ότι ξέρετε
«Οι άνθρωποι έχουν συχνά κάποιους κανόνες που πιστεύουν ότι πρέπει να ακολουθήσουν όταν εκτιμούν ένα σκωτσέζικο ουίσκι» δήλωσε ο Γκαν.

«Δεν πρέπει ποτέ να προσθέτετε νερό, να μην το πίνετε ποτέ με πάγο, πρέπει να είστε μεγάλο σε ηλικία για να το απολαύσετε, είναι ανδρικό ποτό – όλα αυτά είναι ανοησίες. Οι άνθρωποι που το φτιάχνουν το κάνουν για να το απολαμβάνετε και δεν θέτουν περιορισμούς στο πώς θα το απολαύσετε».

Πρόσθεσε επίσης πως ακόμη και πριν από αιώνες οι άνθρωποι έπιναν ουίσκι σε κοκτέιλ, συνδυάζοντάς το με βότανα και μπαχαρικά, ενώ ο αγαπημένος του τρόπος για να ξεκινήσει ένα Σαββατοκύριακο είναι με ένα Johnnie Walker με πιπερόριζα. «Είναι ένα υπέροχο ποτό, εύκολο στην παρασκευή του και έχει υπέροχη γεύση».

Μην το πίνετε μόνο μετά το δείπνο – συνδυάστε το με φαγητό
«Όταν πρόκειται για διακοπές, οι άνθρωποι τρελαίνονται να τρώνε πολλά πλούσια και γευστικά φαγητά και ολοένα και περισσότεροι απολαμβάνουν ένα σκωτσέζικο ουίσκι με το γεύμα τους» δήλωσε ο Γκαν.

Τονίζει δε πως ενώ υπάρχει μια προκατειλημμένη ιδέα πως το ουίσκι συνοδεύει μόνο βαριά φαγητά, στην πραγματικότητα υπάρχει μια ποικιλία πιάτων με τα οποία μπορείτε να το συνδυάσετε.

«Το Talister είναι απίστευτο με τα στρείδια ενώ το Lagavulin συνδυάζεται υπέροχα με μπλε τυρί. Επίσης το Haig με την crème brûlée είναι ένας μοναδικός συνδυασμός» αναφέρει.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *