Τα βραβεία του διαγωνισμού παραμυθιού για τον δράκο της λίμνης της Καστοριάς

limnikastoriaΤο Σάββατο 13/6/2015 στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του Δημ. Συμβουλίου Καστοριάς και στη διάρκεια μιας πραγματικά ξεχωριστής εκδήλωσης απονεμήθηκαν τα βραβεία του διαγωνισμού που είχε προκηρυχθεί από τον Σχ. Σύμβουλο 2ης περιφέρειας κ. Σάββα Παντζαρίδη και τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Καστοριάς με θέμα τον δράκο της λίμνης Καστοριάς.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του νομού μας στη διάρκεια του σχ. έτους 2013-14 κλήθηκαν να δημιουργήσουν –ομαδικά ή ατομικά- παραμύθια με θέμα την εντελώς ιδιαίτερη μορφή  του δικέφαλου δράκου, τον οποίο σκοτώνει ο Άγιος Γεώργιος σε τοιχογραφία του Ι.Ν.Αγ. Αναργύρων της Καστοριάς.

Η συμμετοχή των μαθητών στον διαγωνισμό υπήρξε πολύ μεγάλη. Για τον λόγο αυτόν συγκροτήθηκε 5μελής επιτροπή με μέλη εκπαιδευτικούς της Α/θμιας Εκπ/σης, τους: Αλχασίδη Νικόλαο, Αντωνίου Όλγα, Ευθυμιάδου Σόνια, Μπεροπούλη Γεώργιο και Παπαδόπουλο Αντώνιο, η οποία, αφού μελέτησε όλα τα παραμύθια, αποφάσισε να βραβεύσει τα παρακάτω παραμύθια:

Κατηγορία βίντεο:

Ο δράκος, ο δικός μας δράκος-1ο Δημ. Σχ. Μανιάκων και

Once upon a time a dragon-           «    «

 

Ομαδικά:

-Ο δράκος και το παιδί, 1ο Δημ. Σχ. Μανιάκων

-Ήταν κάποτε στη λίμνη ένας Δράκος, Δημ. Σχ. Κορησού

-Δράκος της λίμνης της Καστοριάς, Δημ. Σχ. Ασπροκκλησιάς και «Ο δράκος της λίμνης Καστοριάς» του 1ου Δημ. Σχ. Άργους Ορεστικού

-Ο Δράκος της Καστοριάς, 1ο Δημ. Σχ. Μανιάκων

Ατομικά:

-Ο Δράκος της λίμνης Καστοριάς, Νάντια Παπασταύρου, Δημ. Σχ. Μαυροχωρίου

-Ο παρεξηγημένος δράκος, Χρήστος Λάππας, 1ο Δημ. Σχ. Μανιάκων

-Δρακομαχία στη χώρα των Μακεδνών, Φιλαρέτη Σταυρίδου, Δημ. Σχ. Μαυροχωρίου

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...