Τέσσερα «περίεργα» πράγματα που μπορούμε να βάλουμε στην κατάψυξη -Και δεν είναι τρόφιμα [εικόνες]

katapsixi-tzin708

Είτε μένεις μόνος, είτε με την οικογένειά σου ξέρεις πως η κατάψυξη είναι μια βασική συσκευή της κουζίνας.

Εκεί, αποθηκεύεις τρόφιμα και έτοιμα φαγητά, για να μην ξεμείνεις. Ωστόσο, η κατάψυξη δεν σχετίζεται μόνο με το φαγητό και συντήρηση, μιας και θα σου λύσει τα χέρια σε διάφορες περιπτώσεις.

Ας δούμε, λοιπόν, σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να σε «σώσει» η κατάψυξή σου:

Ανανεώνει το τζιν

Αν θες να φορέσεις το αγαπημένο σου τζιν και νιώθεις πως μυρίζει, αλλά δεν προλαβαίνεις να το πλύνεις και να στεγνώσει, τότε βάλε το στην κατάψυξη. Οι χαμηλές θερμοκρασίες «σκοτώνουν» τα μικρόβια που δημιουργούν άσχημη μυρωδιά.

Βάλε τα κεριά

Πριν ανάψεις τα κεριά, βάλε τα στην κατάψυξη, καθώς έτσι μπορούν να διαρκέσουν σχεδόν διπλάσιο χρόνο από το κανονικό.

Καλσόν στον… πάγο

Αν είσαι γυναίκα και έχεις κουραστεί να βλέπεις τα καλσόν σου να σκίζονται, τότε βρήκες τη λύση. Βρέξε το νέο σου καλσόν, στριφογύρισέ το και βάλε το στην κατάψυξη μέσα σε σακούλα. Με αυτό τον τρόπο σφίγγουν οι ίνες και τα καλσόν «ζουν» περισσότερο.

Φύλαξε σπόρους

Αν σου έχουν ξεμείνει σπόροι και θες να τους διατηρήσεις για να τους φυτέψεις την κατάλληλη εποχή, η λύση είναι στην κατάψυξη. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να βεβαιωθείς πως είναι στεγνοί και να τους αποθηκεύσεις σε ένα αεροστεγές δοχείο.

Φωτογραφίες: Unsplash & Shutterstock

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...