Στα 75 της η Αρίθα Φράνκλιν ηχογραφεί το τελευταίο άλμπουμ της

sta-75-tis-i-aritha-franklin-ixografei-to-teleutaio-almpoum-tis_4.w_l

Η θρυλική τραγουδίστρια Αρίθα Φράνκλιν, που θα κλείσει τα 75 της τον επόμενο μήνα, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να ηχογραφήσει το τελευταίο της άλμπουμ, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο και την παραγωγή του θα αναλάβει εν μέρει ο Στίβι Γουόντερ, προτού ρίξει αυλαία σε μια άκρως επιτυχημένη καριέρα.

Η σπουδαία ερμηνεύτρια άρχισε να ηχογραφεί τους πρώτους της δίσκους σε ηλικία 14 ετών στην εκκλησία του πατέρα του, ενός βαπτιστή πάστορα. Τώρα, όπως λέει, θέλει να αφιερώσει τον χρόνο της με τα εγγόνια της.

«Αυτή θα είναι η τελευταία μου χρονιά» δήλωσε η ντίβα της μουσικής στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο του Ντιτρόιτ WDIV.

«Αποσύρομαι φέτος» είπε σε μια τηλεφωνική συνέντευξη.

«Αυτή θα είναι η τελευταία μου χρονιά για συναυλίες. Αυτό ήταν» επισήμανε.

Η βασίλισσα της σόουλ διευκρίνισε ότι σύντομα θα ηχογραφήσει το τελευταίο της άλμπουμ σε στούντιο του Ντιτρόιτ, ενώ ο Στίβι Γουόντερ θα αναλάβει την παραγωγή πολλών κομματιών.

Αν και ανακοίνωσε ότι σταματά τις περιοδείες, η Αρίθα Φράνκλιν παραμένει, εντούτοις, ανοικτή στην ιδέα να κάνει μερικές εμφανίσεις, «κάποια επιλεγμένα πράγματα, μία το μήνα, για έξι μήνες το χρόνο».

«Νιώθω πολύ μεγάλη ικανοποίηση, όταν βλέπω από πού ξεκίνησε η καριέρα μου και πού έχω φθάσει σήμερα» τόνισε η ίδια.

«Όμως δεν πρόκειται να πάω κάπου και απλά να κάτσω χωρίς να κάνω τίποτα. Ούτε αυτό θα ήταν καλό».

Η τραγουδίστρια, που έχει βραβευτεί με 18 Γκράμι, υποχρεώθηκε να ακυρώσει πολλές συναυλίες τα τελευταία χρόνια λόγω προβλημάτων υγείας.

Αναμένεται να εμφανιστεί την 19η Απριλίου στο πλαίσιο της έναρξης του κινηματογραφικού φεστιβάλ Τραϊμπέκα, στη Νέα Υόρκη, μετά την προβολή ενός ντοκιμαντέρ για την ζωή του κυνηγού ταλέντων Κλάιβ Ντέιβις, που τη βοήθησε να δώσει νέα πνοή στην καριέρα της τη δεκαετία του 1980.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...