Προ των πυλών το πρώτο High Definition βινύλιο!

vinilio

Η αυστριακή startup εταιρεία «Rebeat Innovation”, εξασφάλισε 4,8 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να ολοκληρώσει τη δημιουργία του πρώτου High Definition βινυλίου.

Ο ιδρυτής της εταιρείας  Gunter Loibl δήλωσε ότι είναι πολύ πιθανό το νέο επαναστατικό προϊόν να βρίσκεται στις προθήκες των δισκοπωλείων μέσα στο καλοκαίρι του 2019.

Η δημιουργία ενός HD βινυλίου πραγματοποιείται με την ψηφιακή μετατροπή ήχου σε 3D τοπογραφικό χάρτη.

Στη συνέχεια με λέιζερ θα γίνεται η εγγραφή από τον τοπογραφικό χάρτη στο stamper, το οποίο στην ουσία είναι το αρνητικό καλούπι χάραξης και δημιουργεί μετά τη συμπίεσή του επάνω στην πλάκα του βινυλίου, τις γνωστές αυλακώσεις του που «διαβάζει» η βελόνα του πικάπ.

Η σχετική πατέντα κατοχυρώθηκε το 2016 και οι δημιουργοί της ευαγγελίζονται ένα νέο τρόπο παραγωγής βινυλίου o οποίος θα προσφέρει υψηλότερη πιστότητα ήχου, μεγαλύτερη ένταση και μεγαλύτερο χρόνο αναπαραγωγής σε σχέση με το συμβατικό προϊόν.

Ο Loibl υποστηρίζει ότι η νέα μέθοδος αποτύπωσης επιτρέπει την ακριβέστερη καταγραφή των δίσκων, με λιγότερες απώλειες πληροφοριών ήχου.

Οι δίσκοι βινυλίου υψηλής ανάλυσης θα εξασφαλίζουν 30% περισσότερο χρόνο παιξίματος, μεγαλύτερη χωρητικότητα και συνολικά πιο πιστή αναπαραγωγή ήχου.

Η συγκεκριμένη διαδικασία παραγωγής δίσκων έχει επίσης και το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι δεν απαιτεί τις χημικές ουσίες της παραδοσιακής κατασκευής βινυλίου.

Το καλό νέο είναι ότι τα βινύλια υψηλής ανάλυσης θα μπορούν να παίξουν σε όλα τα συμβατικά πικάπ.

Όσο το αγαπημένο format θα αυξάνει το εμπορικό του ενδιαφέρον, τόσο θα πληθαίνουν και οι νέοι τρόποι προσαρμογής του στις σύγχρονες απαιτήσεις των μουσικόφιλων.

Το ερώτημα με το High Definition βινύλιο είναι αν θα διαθέτει το «βάθος» και την πλαστικότητα του ήχου που διαθέτει το παραδοσιακό βινύλιο.

Πηγή: ogdoo.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *