Περιμένοντας να σκουριάσουν…

65453434

Ας ξεκινήσω με το κλισέ “τίποτα δεν λειτουργεί σε αυτήν τη πόλη” και ας συνεχίσω με το θέμα της αδράνειας του ηλιακού σκάφους όπως και των ηλεκτρικών ποδηλάτων. Ναι! Αν θυμάστε, πέρσι, μέσω του διασυνοριακού προγράμματος Interreg, τα είχαμε προμηθευτεί και τα δύο.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σ. Αδαμόπουλο, έχουν παραδοθεί και τα δύο στον Δήμο Καστοριάς και την επιχείρησή του “Μακεδνός” για να τα διαχειριστεί. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της “Μακεδνός”, μελετάται ακόμα η διαχείριση των ποδηλάτων ενώ για το ηλιακό σκάφος, ο πρόεδρος είπε ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον ούτε από τους Καστοριανούς αλλά ούτε και από τους τουρίστες (;).

Αν διαβάσετε συνδυαστικά τα παραπάνω και το θέμα με το τουριστικό περίπτερο του Δήμου μας, τότε θα αναλογιστείτε ότι “κάτι από τα δύο δεν κολλάει”. Η τουριστική σεζόν έχει αρχίσει με πολύ καλά δείγματα, με πολλούς τουρίστες κι από το εξωτερικό, με τα τροχόσπιτά τους κλπ. Πολύ αμφιβάλλω για την ΜΗ ύπαρξη ενδιαφέροντος για το ηλιακό σκάφος, αλλά μπορεί να μην υπάρχει και η κατάλληλη ενημέρωση στους τουρίστες για την ύπαρξη αυτή καθ’ εαυτή, του σκάφους.

Όλα αυτά όμως είναι κουραστικά έτσι; Δεν έχετε κουραστεί ήδη από το κείμενο; Κι εγώ! Τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρουν όλα αυτά τα γραφειοκρατικά και οι τρόποι διαχείρισης κ.ο.κ.  Δεν είναι δουλειά του κόσμου αυτή, αλλά δουλειά των παραπάνω αρμόδιων. Ο κόσμος επέλεξε, άμεσα ή έμμεσα, τους συγκεκριμένους αρμόδιους, γιατί θεωρητικά είναι πιο ικανοί να βρουν λύση στα προβλήματα ή στην εκμετάλλευση πόρων. “Δεν με ενδιαφέρει το πώς θα το κάνετε, με ενδιαφέρει να το κάνετε” θα πεί ο απλός κόσμος και έχει δίκιο (κατά τη γνώμη μου).

Βρείτε άκρη με τα ποδήλατα και το σκάφος “χθές” και αφήστε τις δικαιολογίες! Γκρινιάζουμε γιατί δεν έχουμε τα μέσα να εκμεταλλευτούμε την πόλη και στη συγκεκριμένη περίπτωση που έχουμε δύο, δεν ξέρουμε τί να τα κάνουμε! Ας σοβαρευτούμε λίγο κύριοι.

Δημήτρης Σ. Ιατρού

*Το θέμα με το ηλιακό σκάφος και τα ποδήλατα όπως και το θέμα με το τουριστικό περίπτερο του Δήμου Καστοριάς τα βρίσκετε στην εφημερίδα «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ» που κυκλοφορεί

 fonikastorias.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...