Ο θησαυρός της αποθήκης: 12 ξεχασμένα πράγματα εκεί μέσα, που μπορεί να αξίζουν πολλά (εικόνες)

apothiki_15.8._708

Κινητά τηλέφωνα με κεραίες και πορτάκι. Οι σημερινοί έφηβοι δεν τα έζησαν, αλλά οι λίγο μεγαλύτεροι έμαθαν να περπατούν με ένα τέτοιο στο χέρι.

Το ερώτημα δεν είναι βέβαια ποιος τα θυμάται, αλλά ποιος τα ξέχασε πεταμένα στην αποθήκη του. Γιατί είναι ένα από τα αντικείμενα που μπορεί να σκονίζονται εκεί μέσα την ώρα που αξίζουν χιλιάδες, ακόμη και εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια, καθώς στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι να τα αγοράσουν.

Σύμφωνα με το Yahoo, αυτά είναι τα 12 πιο πολύτιμα αντικείμενα που μπορεί να κρύβει ένας αποθηκευτικός χώρος.

1. Furby
Ηταν ιδιαίτερα δημοφιλές παιχνίδι πριν από αρκετά χρόνια. Τα αυθεντικά, ιδιαίτερα σε κλειστά κουτιά ακόμη, είναι πολύτιμα.

2. Παιχνίδια από Happy Meal
Τα μικρά παιχνιδάκια που βάζει γνωστή εταιρεία φαστ φουντ στα παιδικά γεύματα μπορούν να πουληθούν ακόμη και για περισσότερα από 500 δολάρια, στο eBay.

3. Το πρώτο Game Boy
Η έκδοση του 1992 μπορεί να αποφέρει μερικές εκατοντάδες δολάρια.

4. Σπάνιοι δίσκοι
Το «Please Please Me» (η δεύτερη έκδοση), των Beatles, ή σπάνια σινγκλ συγκροτημάτων όπως οι Queen ή οι Sex Pistols αξίζουν πενταψήφια ποσά.

5. Βιντεοκασέτες
Αχρηστες πλέον, αλλά κάποιες σπάνιες- όπως πρώτες εκδόσεις κλασικών ταινιών σαν τον «Πόλεμο των Αστρων» και το «Κινγκ Κονγκ»- μπορεί να πουληθούν ακόμη και για χιλιάδες δολάρια.

6. Παλιά κινητά τηλέφωνα
Υπάρχει σημαντική ζήτηση για κινητά- αντίκες.

7. Κάρτες Pokemon
Η εύρεση μίας σπάνιας έδινε τεράστια χαρά σε ένα παιδί κάποτε, τώρα μπορεί να συμβεί το ίδιο και για έναν ενήλικα. Οι πρώτες εκδόσεις αξίζουν ακόμη και 5.000 δολάρια.

8. Κόμικ
Τα παλιά κόμικ της Marvel και όχι μόνο, μπορούν να μοσχοπουληθούν. Μάλιστα, κάποιες εκδόσεις του Σούπερμαν και του Μπάτμαν μπορούν να φτάσουν και το εκατομμύριο!

9. Σπάνια LEGO
Υπάρχουν άνθρωποι που αγοράζουν ένα παλιό σετ LEGO αλλά φτιάχνοντας την κατασκευή διαπιστώνουν κάποια στιγμή ότι τους λείπει ένα τουβλάκι. Για αυτό υπάρχουν site που πουλάνε ξεχωριστά παλιά τουβλάκια για εκατοντάδες δολάρια.

10. Πρώτες εκδόσεις βιβλίων
Οι πρώτες εκδόσεις θρυλικών βιβλίων είναι από τα πιο πολύτιμα αντικείμενα που μπορεί να βρει κάποιος. Για παράδειγμα η πρώτη έκδοση της τριλογίας του «Αρχοντα των δαχτυλιδιών» ή του «Μάγου του Οζ», μπορεί να κάνει τους συλλέκτες να… σφάζονται για το ποιος θα κάνει πλούσιο τον κάτοχο αυτού του βιβλίου.

11. Παλιά κιθάρα
Μία παλιά Gibson ή Fender, αν είναι μάλιστα μέσα στην πρωτότυπη θήκη της, μπορεί να πουληθεί για εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια.

12. Συσκευασίες παιχνιδιών, χωρίς παιχνίδια
Υπάρχει και αυτή η μανία. Συλλέκτες είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν πολλά ακόμη και για μία συσκευασία συγκεκριμένου παιχνιδιού, ακόμη κι αν πρόκειται για ένα άδειο κουτί.

iefimerida.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *