Ο Δημ. Κοσμίδης για την απόφαση των μεγάλων οίκων μόδας να μη χρησιμοποιούν στις δημιουργίες τους φυσικές γούνες

kosmidhs-den-pame-kala-oi-goynopoioi-oa-prepei-na-strafoyn-sto-kommatiasto

Οι μεγάλοι οίκοι μόδας αποκόμισαν μεγάλα κέρδη χρησιμοποιώντας τη φυσική γούνα στις συλλογές τους. Τώρα όμως φαίνεται ότι θέλουν να κερδίσουν περισσότερα χρήματα επενδύοντας μικρότερα κεφάλαια, γι’ αυτό και στρέφονται στη συνθετική». Αυτό δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Δημήτρης Κοσμίδης, σχολιάζοντας την απόφαση μεγάλων οίκων μόδας να μη χρησιμοποιούν φυσικές γούνες στις δημιουργίες τους.

«Τα γουνοδέρματα τα οποία χρησιμοποιούμε στην περιοχή μας αλλά και σ’ όλο τον κόσμο είναι νόμιμα. Δημοπρατούνται στα μεγαλύτερα δημοπρατήρια του κόσμου νόμιμα, εκτρέφονται σε εκτροφεία. Κανένα από αυτά δεν είναι προϊόν κυνηγιού», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Κατά τη συνάντηση των Ομοσπονδιών Γούνας που θα πραγματοποιηθεί μέσα στο επόμενο διάστημα θα κατατεθούν προτάσεις και θα ληφθούν αποφάσεις σχετικά με τα τους τρόπους αντιμετώπισης του κινήματος antifur.

Ο κ. Κοσμίδης στη συνέντευξή του έκανε λόγο και για τη διοργάνωση των εκθέσεων γούνας τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Σίγουρα μία έκθεση θα ήταν πιο δυνατή. Αλλά και όσα περισσότερα events γίνονται για τη γούνα, είναι καλό για τον κλάδο».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε πρόταση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Γούνας για τη διοργάνωση μιας πανευρωπαϊκής έκθεσης λέγοντας: «Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Γούνας θέλει να κάνει μια ευρωπαϊκή έκθεση στην Ευρώπη. Στοχεύουν στο Μιλάνο.

Εμείς αν θα γίνεται μία έκθεση στο Μιλάνο πρέπει να σταματήσουμε να την κάνουμε στην Καστοριά; Όχι φυσικά. Να κάνουμε εκθέσεις σε όλο τον κόσμο όπως συνηθίζουμε πάντα».

Ε.Ψ.

 

http://fonikastorias.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...