Ο Δήμος Καστοριάς, με τη λήξη του εορταστικού προγράμματος 2017 – 2018, ευχαριστεί όλους όσους έλαβαν μέρος στις εκδηλώσεις και όσους συνέβαλαν με οποιονδήποτε τρόπο στη διοργάνωσή τους.

0

Με την μεγαλύτερη συμμετοχή των τελευταίων ετών των «μπουλουκιών», καρναβαλιστών, πολιτιστικών συλλόγων αλλά και πλήθους επισκεπτών από όλη την Ελλάδα, ολοκληρώθηκε και φέτος το εορταστικό τριήμερο του Καστοριανού Καρναβαλιού «Ραγκουτσάρια» 2018.

Το «2ο Αντάμωμα Πολιτιστικών Συλλόγων» που πραγματοποιήθηκε την ημέρα των Θεοφανίων είχε πολύ μεγάλη επιτυχία καθώς και η έναρξη, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Καστοριάς, από τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Συνολικά, τα μπουλούκια που συμμετείχαν τις δύο πρώτες ημέρες στα Ραγκουτσάρια, με σύμμαχο τον καλό καιρό, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Το γλέντι ξεκίνησε από τις γειτονιές της πόλης και κορυφώθηκε στην πλατεία Ομονοίας. Η πανηγυρική ατμόσφαιρα και η καθολική συμμετοχή των συνδημοτών μας, άφησαν μία μοναδική, ευχάριστη εικόνα σε όσους ταξίδεψαν από διάφορα μέρη της Ελλάδας, για να γνωρίσουν από κοντά το Καστοριανό Καρναβάλι.

Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων ήταν η παραδοσιακή παρέλαση, που πραγματοποιήθηκε στις 8/1/2018, ημέρα της «Πατερίτσας», στην οποία έλαβαν μέρος συνολικά 38 ομάδες καρναβαλιστών, που αποτελούνταν από μαθητές των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καστοριάς, μέλη Πολιτιστικών και άλλων Συλλόγων αλλά και ξεχωριστές παρέες που κάθε χρόνο δίνουν έντονα την παρουσία τους στο Καρναβάλι.

Ο Δήμος Καστοριάς, με τη λήξη του εορταστικού προγράμματος 2017 – 2018,  ευχαριστεί όλους όσους έλαβαν μέρος στις εκδηλώσεις και όσους συνέβαλαν με οποιονδήποτε τρόπο στη διοργάνωσή τους.

Συγκεκριμένα:

Την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Κάστοράς, την Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας, την Αστυνομική Δ/νση Καστοριάς, το τμήμα Τροχαίας Καστοριάς, τα Τοπικά Συμβούλια των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, την Οργανωτική Επιτροπή 2018, τα “Μπουλούκια” Καρναβαλιστών (σχολεία, παρέες, σύλλογοι), τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του δήμου που συνεργάστηκαν και συμμετείχαν στις εκδηλώσεις, τους Συλλόγους: «Μεθώνης Καλαμάτας», Κοζάνης «Ο Λάκκος του Μάγκανι», Νεάπολης «Ολυμπιακή Φλόγα», Κωσταραζίου «Διαμαντόνυφες», Κωσταραζίου «Αμαρυλλίς», Κοζάνης «Σύνδεσμος Γραμμάτων & Τεχνών», Πολυκάρπης «Δημιουργία» και το Χορευτικό Δήμου Γρεβενών για την ενεργό συμμετοχή τους στο “Αντάμωμα Πολιτιστικών Συλλόγων”, τα τοπικά και πανελλαδικά ΜΜΕ για την προβολή των εθίμων – εκδηλώσεων, καθώς και τις τοπικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού που διευκόλυναν με τις υπηρεσίες τους τόσο τους επισκέπτες-τουρίστες όσο και τους πολίτες.

Επίσης, ευχαριστούμε τους εθελοντές που φιλοτέχνησαν την πύλη των για τα «Ραγκουτσάρια» 2018 και τους εθελοντές που εργάστηκαν για τον στολισμό που αναρτήθηκε στην οδό Μητροπόλεως.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά την «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ» ως χορηγό του μουσικού event με τους Kings και την «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» για τη μίσθωση δύο λεωφορείων για τη δωρεάν μετακίνηση των καρναβαλιστών στην πλατεία Αριστοτέλους Θεσσαλονίκης.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...