Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το 2ο Φεστιβάλ Κιθάρας Μακεδονίας στην Καστοριά

0060b9bd5eecff6d310d89d739372b01_XL

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το 2ο Φεστιβάλ Κιθάρας Μακεδονίας που διοργανώθηκε για δεύτερη χρονιά στην Καστοριά, στις 17,18 και 19 Μαρτίου στις αίθουσες εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Τσάμης.

Ο κόσμος της Καστοριάς αγκάλιασε τον θεσμό του Φεστιβάλ και κατέκλυσε ασφυκτικά τον χώρο της εκδήλωσης, επισημαίνοντας ακόμη μια φορά την ανυπαρξία πολιτιστικών υποδομών της πόλης σε αναντιστοιχία με την σημαντική παρουσία ανθρώπων της μουσικής και ειδικά παιδιών που προσπαθούν  και επιτυγχάνουν ευτυχώς, να αναπτύξουν την μουσική παιδεία της περιοχής.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσίας  τους οι βουλευτές της Καστοριάς  Μαρία Αντωνίου και Ολυμπία Τελιγιορίδου και έδωσαν ένα μήνυμα ελπίδας στα νέα παιδιά ότι οι προσπάθειες τους έχουν τουλάχιστον την αναγνώριση και την προσοχή των βουλευτών της περιοχής.  
Το Φεστιβάλ κιθάρας Μακεδονίας που διοργανώνει το Ωδείο Απόλλων Καστοριάς  των Ισίδωρου και Γιούλας Αντωνίου, με την συμπαράσταση της Ένωσης Ελλήνων Κιθαριστών υπό την προεδρία του κορυφαίου σολίστ Στέλιου Γκόλγκαρη, διεκδικεί την ανάδειξη του σε κορυφαίο θεσμό μεταξύ των υπολοίπων 14 Μουσικών Φεστιβάλ που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ένωση Ελλήνων Κιθαριστών σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος.
Στις τριήμερες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ διοργανώθηκαν δύο συναυλίες, την Παρασκευή με το περίφημο σύνολο ArtGuitaristas της Βέροιας, με διευθυντή τον συνθέτη-κιθαριστή Πέτρο Ρίστα  ο οποίος είναι και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Μακεδονίας και το Σάββατο η Κιθαριστική Ορχήστρα Δυτικής Μακεδονίας και Καστοριάς υπό την διεύθυνση του μεγάλου δάσκαλου και συνθέτη της μουσικής Βαγγέλη Μπουντούνη.
Συμμετείχαν στις μουσικές εκδηλώσεις, οι διεθνούς φήμης σολίστ, Μιχάλης Σουρβίνος και Στέλιος Γκόλγκαρης, ενώ για πρώτη φορά έπαιξε  ως επίσημος προσκεκλημένος ο νεαρός σολίστ από την Καστοριά Καπατασίδης Νίκος, νικητής του 1ου Φεστιβάλ Μακεδονίας.
Στο διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ συμμετείχαν δεκάδες  μαθητές ωδείων της Δυτικής Μακεδονίας, ατομικά και ως κιθαριστικά σύνολα και δόθηκαν βραβείακαι μουσικά βιβλία ως δώρα στους νικητές όλων των κατηγοριών.
Οι νεαροί σπουδαστές που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό κομμάτι του Φεστιβάλ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μοναδικά μαθήματα τεχνικής και μεθοδολογίας της κιθάρας από τον μεγάλο δάσκαλο της μουσικής Βαγγέλη Μπουντούνη και τον διεθνούς φήμης σολίστ Μιχάλη Σουρβίνο.
Η παγκοσμίου φήμης σολίστ Μάρω Ραζή, ήταν η επίσημη προσκεκλημένη του Φεστιβάλ και τιμήθηκε για την μακρόχρονη προσφορά της στο χώρο της μουσικής.
Τιμήθηκαν ξεχωριστά, οι επίσημοι προσκεκλημένοι διεθνείς σολίστ, Μιχάλης Σουρβίνος, Στέλιος Γκόλγκαρης και Βαγγέλης Μπουντούνης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Μακεδονίας Πέτρος Ρίστας και ο νεαρός σολίστ της Καστοριάς Νίκος Καπατασίδης.
Για την προσφορά τους στην προετοιμασία του Φεστιβάλ, τιμήθηκαν η Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς κα Αγνή Κανδύλη και η κα Βάνα Αποστόλου-Μπατσέλα.
Οι ιδρυτές του Ωδείου Απόλλων και του Φεστιβάλ Μακεδονίας Ισίδωρος και Γιούλα Αντωνίου ευχαριστούν όλα τα παιδιά της Δυτικής Μακεδονίας και τους γονείς τους για τη συμμετοχή τους  στο2ο Φεστιβάλ Κιθάρας Μακεδονίας.
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τα παιδιά  που συμμετέχουν  στην Κιθαριστική Ορχήστρα Καστοριάς  για την εθελοντική προσφορά τους στη συγκρότηση ενός μουσικού σχήματος που εκπροσωπεί επάξια την πόλη μας στη συγκρότηση της Ελληνικής Κιθαριστικής Ορχήστρας. Θα είμαστε πάντα δίπλα τους σε όλες τις προσπάθειες τους.
Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο του τίμησε με την παρουσία του τις μουσικές εκδηλώσεις των παιδιών μας, τους προσκεκλημένους σολίστ για την δική τους ευγενική συμμετοχή και δίνουμε όλοι μαζί το νέο μας  ραντεβού το 2018 για το 3ο και ακόμη καλύτερο  Φεστιβάλ Κιθάρας Μακεδονίας, στην όμορφη Καστοριά μας.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *