Μicro-cheating- Ενα νέο είδος απιστίας αρχίζει να εμφανίζεται -Ο βασικός ρόλος των social media

man-570_0

Ας ξεκινήσουμε με μια βασική αρχή. Η απιστία είναι λάθος, αλλά δυστυχώς συμβαίνει. Αλλά σήμερα πρέπει να ανησυχείς για ένα νέο είδος απιστίας που λέγεται micro-cheating και υπάρχει παντού.

Μήπως το να μιλάμε με κάποιον άλλον μέσω μηνυμάτων ή social media ενώ είμαστε ήδη σε σχέση δεν είναι τόσο αθώο όσο νομίζουμε;

Θεωρείται απιστία η επικοινωνία με άλλα άτομα ακόμα κι αν δεν υπάρχει ερωτικό ενδιαφέρον; Και πότε το αθώο ενδιαφέρον ξεπερνά τα όρια του φλερτ και περνάει στη σφαίρα του ερωτικού;

Ας ξεκινήσουμε πρώτα από τα βασικά. Το ότι είστε σε σχέση με έναν άνθρωπο δεν σημαίνει ότι τον έχετε αγοράσει για δικό σας. Είναι άλλο η απαίτηση για αποκλειστικότητα και άλλο η έντονη κτητικότητα απέναντι σε κάποιον (ένα συναίσθημα που αρκετοί αρχίζουν να αναπτύσσουν και να εκδηλώνουν έντονα σε μια σχέση, ειδικά όταν αυτή μετρά αρκετά χρόνια ζωής).

Σίγουρα θα έχετε ακούσει την άποψη ότι όταν ένας άνθρωπος μπαίνει σε μια σχέση δεν σημαίνει ότι σταματά να υπάρχει στον έξω κόσμο. 

Ειδικά όταν μιλάμε για άτομα εξωστρεφή με ελκυστική προσωπικότητα, πρέπει να έχετε κατά νου ότι δεν μπορούν ξαφνικά να «απενεργοποιήσουν» ένα ολόκληρο κομμάτι του κοινωνικού τους εαυτού επειδή μπήκαν μια σχέση. Κι εδώ είναι που πρέπει να αναρωτηθείτε αν αυτή είναι μια συνθήκη με την οποία μπορείτε να συμβιβαστείτε.

Και πάμε στο πρακτικό κομμάτι του θέματος. Ενώ η σωματική απιστία είναι εύκολο να προσδιοριστεί, η συναισθηματική απιστία και ένα νέο είδος απιστίας, το micro-cheating, κατατάσσονται στη γκρίζα ζώνη.

Τι είναι όμως επιτέλους αυτό το micro-cheating; «Είναι μια σειρά από μικρές πράξεις που δείχνουν ότι ένας άνθρωπος δείχνει συναισθηματικό ή σωματικό ενδιαφέρον για κάποιον άλλο, εκτός της σχέσης του», λέει η ειδικός Melanie Schilling.

Και κάπου εδώ έρχεται στο προσκήνιο ο βασικός ρόλος των social media. Οπως σημειώνει η Schilling «μερικά σημάδια του micro-cheating είναι τα μηνύματα και γενικά η επικοινωνία με άλλα άτομα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αν αισθάνεστε ότι έχετε κάτι να κρύψετε από τον σύντροφό σας, ρωτήστε τον εαυτό σας γιατί το κάνετε».

Η μυστικότητα είναι το βασικό χαρακτηριστικό του micro-cheating. Αν ο σύντροφός σας διαγράφει τα μηνύματά του στο facebook ή κλείνει την πόρτα την ώρα που εισέρχεστε στο δωμάτιο ή αλλάζει την κουβέντα, να ξέρετε ότι συζητάει κρυφά με κάποιον και μάλλον στο διαδίκτυο. «Αν επικοινωνούν με κάποιον πρώην τους σε γιορτές και επετείους, ακόμα και αν κάνουν κοπλιμέντα σε άλλους για τα οποία δεν σας λένε τίποτε, τότε αυτά είναι σημάδια που δείχνουν ότι ο σύντροφος σας είναι ένοχος» καταλήγει η ειδικός Schilling.

Πάντως το μόνο σίγουρο είναι πως αν επιτρέψετε να συνεχιστεί αυτού του είδους η απιστία μπορεί να δημιουργηθεί ένα μοτίβο στη σχέση που θα σας υποτιμήσει.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *