Λεωνίδας Καβάκος: Ο καλύτερος μουσικός του κόσμου για το 2017

ImageHandler.ashx

Του απονεμήθηκε ένα σημαντικό βραβείο που έχει δοθεί σε μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της κλασικής μουσικής τα τελευταία 60 χρόνια

Μία σημαντική διάκριση για την ελληνική μουσική ανακοινώθηκε σήμερα, καθώς ο γνωστός σε όλο τον κόσμο βιολιστής Λεωνίδας Καβάκος είναι ο νικητής του βραβείου Léonie Sonning Music Prize 2017.

Πρόκειται για ένα σημαντικό βραβείο για τον χώρο της κλασικής μουσικής, το οποίο απονέμεται κάθε χρόνο σε έναν συνθέτη, σολίστα, διευθυντή ορχήστρας ή τραγουδιστή που έχει φθάσει σε υψηλή διεθνή αναγνώριση στον τομέα του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 1959 που απονέμεται αυτό το βραβείο το έχουν λάβει ονόματα όπως οι Sir Simon Rattle, Sir John Eliot Gardiner, Pierre Boulez, Mstislav Rostropovich, Miles Davis, Dietrich Fischer-Dieskau, Benjamin Britten και Leonard Bernstein.
Το βραβείο θα απονεμηθεί σε συναυλία στις 12 Ιανουαρίου 2017 στο Koncerthuset, DR Byen, με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Δανίας υπό τη διεύθυνση του Fabio Luisi, όπου ο Λεωνίδας Καβάκος θα παίξει κοντσέρτα για βιολί των J.S. Bach, Berg και Brahms.

Ο Λεωνίδας Καβάκος είναι ο μόλις πέμπτος βιολιστής που κερδίζει αυτό το βραβείο, με τους τέσσερις προηγούμενους να είναι κάποια «ιερά τέρατα» της κλασικής μουσικής όπως ο Yehudi Menuhin (1972), ο Isaac Stern (1982), ο Gidon Kremer (1989) και η Anne-Sophie Mutter (2001).

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...