ΚΑΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΤΑΚΤΙΚΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ Σταρ στη φυλακή -Οταν τα κακά παιδιά της μουσικής βρέθηκαν με χειροπέδες [εικόνες]

Σταρ στη φυλακή -Οταν τα κακά παιδιά της μουσικής βρέθηκαν με χειροπέδες [εικόνε

Από την Πέμπτη η βιομηχανία της μουσικής «βουίζει» ξανά για τη σύλληψη ενός κακού παιδιού της. Ο Φιλ Ρουντ, ο ντράμερ των AC/DC κατηγορείται για την εμπλοκή σε υπόθεση απόπειρας φόνου δύο ατόμων. Δεν είναι όμως ο μοναδικός που βρέθηκε με χειροπέδες.

Τις δεκαετίες που προηγήθηκαν, αρκετά «κακά παιδιά» της μουσικής μπήκαν στο κελί. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα ήταν… τακτικοί πελάτες, ενώ τις περισσότερες φορές οι συλλήψεις τους αφορούσαν ναρκωτικά.

Ο Φιλ Ρουντ των AC/DC στο δικαστήριο

1η Μαρτίου 1967: Ο Μικ Τζάγκερ και ο Κιθ Ρίτσαρντς γνωρίζουν την αποθέωση ενώ φεύγουν από το δικαστήριο, αφού τους απονεμήθηκαν κατηγορίες για ναρκωτικά.

1947: Η Μπίλι Χόλιντεϊ συνελήφθη εκείνη τη χρονιά για παραβίαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Κατά δική της απαίτηση, εστάλη σε ομοσπονδιακό κέντρο απεξάρτησης. Πέθανε στα 44 της το 1955, ενώ ήταν υπό κράτηση για παράνομη κατοχή ναρκωτικών.

1969: Ο θρύλος της κάντρι Τζόνι Κας συνελήφθη αρκετές φορές από το 1965 έως το 1967. Δύο από αυτές για παραβίαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και μία για καταπάτηση ξένης περιουσίας, όπου μπήκε για να μαζέψει λουλούδια. Στη φωτογραφία, με τη σύζυγό του Τζουν, την ώρα που αποχωρούν από τη φυλακή υψίστης ασφαλείας Σαν Κουεντίν στο Σαν Φρανσίσκο, αλλά επειδή είχε μόλις ηχογραφήσει το άλμπουμ «Live at San Quentin».

1944: Ο θρύλος του ροκ Τσακ Μπέρι ήταν ακόμη μαθητής, όταν συνελήφθη και καταδικάστηκε για ένοπλη ληστεία σε τρία καταστήματα στο Κάνσας και την αρπαγή αυτοκινήτου με την απειλή όπλου, μαζί με φίλους.

19 Οκτωβρίου 1968: Ο Τζον Λένον φεύγει από το διαμέρισμά του συνοδεία αστυνομικών, την ημέρα της σύλληψής του για κατοχή ναρκωτικών.

15 Ιουνίου 1980: Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ φεύγει από την Ιαπωνία αφού πρώτα πέρασε οχτώ ημέρες στο κελί, όταν η αστυνομία ανακάλυψε στις βαλίτσες του μαριχουάνα.

1988: Ο Τζέιμς Μπράουν καταδικάστηκε σε εξαετή φυλάκιση, μετά από κινηματογραφική καταδίωξη από τη Νότια Καρολίνα ως την Τζόρτζια. Εξέτισε τα τρία χρόνια, αλλά αυτή δεν ήταν η μοναδική φορά που συνελήφθη, καθώς βρέθηκε αρκετές φορές με χειροπέδες, έπειτα από καταγγελίες για οικογενειακή βία.

’50-’60: Ο Ρέι Τσαρλς συνελήφθη επανειλημμένως για ναρκωτικά. Το 1964 μπήκε μπήκε εθελοντικά σε κλινική αποτοξίνωσης, μετά από μία ακόμη σύλληψη για κατοχή μαριχουάνας και ηρωίνης. Οταν ολοκλήρωσε το πρόγραμμα, του επιβλήθηκαν πέντε χρόνια με αναστολή.

O πρώην μουσικός παραγωγός Φιλ Σπέκτορ στις καλές του μέρες (1965) και το 2013, σε φωτογραφία από τη φυλακή. Εκτίει ποινή για τη δολοφονία της ηθοποιού Λάνα Κλάρκσον το 2003.

Φωτογραφίες: Telegraph

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *