Επαναπατρισμός των επιχειρήσεων από την Βουλγαρία

100_2513-1024x640

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Μαθαίνουμε ότι η κυβέρνηση θα πάρει λέει εκείνες τις πρωτοβουλίες για να ελεγχθούν οι εταιρείες στην Βουλγαρία που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα γιατί λέει, αυτό είναι παράνομο.

Θα μπορούσε κανένας  να το χαρακτηρίσει οξύμωρο γιατί από την μία πλευρά η ίδια η κυβέρνηση είναι αυτή που  διώχνει τις εταιρείες από την Ελλάδα στην γειτονική χώρα λόγω της βαριάς φορολογίας που η ίδια έχει επιβάλλει και από την άλλη λέει, θα κινηθεί νομοθετικά για να τις φέρει υποχρεωτικά πίσω και μάλιστα, λέει η κυβέρνηση, ότι αυτές οι εταιρείες θα πληρώσουν βαριά πρόστιμα γιατί δεν διάλεξαν να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα για να κλείσουν και προτίμησαν την Βουλγαρία η οποία έχει σταθερό φορολογικό σύστημα, ασφαλιστικό και μηδέν γραφειοκρατία.

Άντε και   η κυβέρνηση έφερε με νόμο πίσω τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Βουλγαρία, ποιος τρελός επιχειρηματίας θα κλείσει την επιχείρηση του στην Βουλγαρία για να έρθει να την ανοίξει στην Ελλάδα και μετά να την κλείσει λόγω της υπερφορολόγησης;

Απλούστατα, αν την κλείσει στην Βουλγαρία, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα την ανοίξει στην Ελλάδα. Μπορεί οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ κυβερνόντες να τρέφουν αυταπάτες αλλά κανένας που παίζει τα χρήματα του στο επιχειρείν δεν τρέφει αυταπάτες. Τελικό συμπέρασμα;  Η  κυβέρνηση δεν θα βάλλει φράγκο στα ταμεία της από τον επαναπατρισμό γιατί οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Βουλγαρία και υποχρεωθούν να έρθουν στην Ελλάδα, δεν θα έρθουν.

Ένα άλλο ζήτημα που θα ανοίξει η κυβέρνηση και θα βρει τον μπελά της από τους Ευρωπαίους Εταίρους είναι ότι θα παραβιάσει τον θεμελιώδη κανόνα της Ε.Ε. που μιλάει για ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων, εμπορευμάτων και υπηρεσιών μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ένα άλλο ζήτημα που εκπορεύεται από την πονηριά  και την ανικανότητα της συνάμα, είναι ότι προφανώς  ελπίζει να εισπράξει χρήματα από τα πρόστιμα που θα επιβάλλει στις παρανομούσες επιχειρήσεις. Αλήθεια πόσο εκτός πραγματικότητας είναι οι άνθρωποι που κυβερνούν την Ελλάδα και πόσο κοντόφθαλμα βλέπουν. Ποιος επιχειρηματίας θα πληρώσει πρόστιμο σε κάποιον που του κλείνει την επιχείρηση; Κανένας.

Τέλος, αν πραγματικά θέλει να επαναπατρίσει  τις επιχειρήσεις η κυβέρνηση των διαττόντων αστέρων, δεν έχει παρά να εξορθολογήσει το φορολογικό ασφαλιστικό και γραφειοκρατικό πεδίο.

Τότε και μόνον τότε θα επαναπατρισθούν από μόνες τους οι Ελληνικές επιχειρήσεις από την Βουλγαρία.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *