ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ Σήμερα, Σάββατο, οι Κινέζοι ξόδεψαν 20,6 δισ. ευρώ για ψώνια [εικόνες]

samedi708

Για ένατη συνεχή χρονιά γιορτάζεται στην Κίνα η Γιορτή των Εργένηδων, λεγόμενη και «11.11».

Αυτή την ημέρα, οι Κινέζοι εφορμούν στις πλατφόρμες του ηλεκτρονικού εμπορίου. Οι περισσότερες προτείνουν εκπτώσεις σε πολλά εκατομμύρια προϊόντα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ύψος των αγορών στο σάιτ του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba έφτασε τα 7,3 δισ. ευρώ σε μία ώρα!

Αυτή η γιορτή που συνδιάζεται με εκπτώσεις ήταν μια ιδέα του Alibaba, και στη συνέχεια τον ακολούθησαν πολλοί ανταγωνιστές του. 140 000 μάρκες συμμετέχουν σε αυτό το φεστιβάλ του shopping, έναντι 98.000 πέρυσι. Η Γιορτή των Εργένηδων είναι ένα είδος Αγίου Βαλεντίνου για τους Κινέζους.

Η επιτυχία αυτής της ημέρας είναι πρωτοφανής. Μόλις άνοιξαν οι πωλήσεις, τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, τα ταμεία τρελάθηκαν. Το νούμερο δύο του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Κίνα, JD.com, το οποίο είδε τις πωλήσεις σε φρέσκα τρόφιμα να μεγαλώνουν κατά 350% σε έναν χρόνο, πούλησε προϊόντα ύψους 5 δις δολαρίων την πρώτη ώρα της Γιορτής των Εργένηδων.

Οσο για τον Alibaba, ο τζίρος έφτασε τα 8,6 δις δολάρια, ήτοι 7,3 δις ευρώ σε μια ώρα.

Συνολικά οι Κινέζοι ξόδεψαν τουλάχιστον 30,6 δις δολάρια -πάνω από 17 δις ευρώ- στο σάιτ του γίγαντα Alibaba. Ενα νούμερο εξωφρενικό, αν σκεφθεί κανείς ότι αντιστοιχεί στο ΑΕΠ μιας χώρας.

Σημάδι των καιρών: το 93% των αγορών έγιναν μέσω κινητού τηλεφώνου, σύμφωνα με τον Alibaba. Ηλεκτρονικά, μητρικό γάλα, ρύζι, ρούχα, έπιπλα, καλλυντικά …Ολα αγοράστηκαν σε αυτές τις τρομερές εκπτώσεις, οι οποίες αποτελούν σήμερα το πιο σημαντικό γεγονός σε παγκόσμια κλίμακα.

Αντίστοιχα, οι Αμερικανοί ξόδεψαν 1.9 δις δολάρια το 2016 στο ίντερνετ για να ψωνίσουν την ημέρα «Black Friday», που θα γίνει την επομένη των Ευχαριστιών φέτος.

Ωστόσο, η επιτυχία της «Black Friday» έφτασε και στην Ευρώπη, αν και οι πωλήσεις είναι πολύ μικρότερες. Το 2015, για παράδειγμα, οι Γάλλοι ξόδεψαν 140 εκατομμύρια ευρώ εκείνη την ημέρα. Σύμφωνα με έρευνα της Yougo, για το σάιτ Poulpeo, το 36% των καταναλωτών σχεδιάσουν φέτος να ψωνίσουν οπωσδήποτε ανήμερα της «Black Friday» 2017 και να ξοδέψουν κατά μέσο όρο 260 ευρώ.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *