Ελληνική κυριαρχία στο επί κοντώ! Χρυσό η Στεφανίδη, ασημένιο η Κυριακοπούλου στο Ευρωπαϊκό στίβου

stivoscollage-768x451

Τα ελληνικά χρώματα κυριάρχησαν στο άλμα επί κοντώ γυναικών, με την Κατερίνα Στεφανίδη να κατακτά το χρυσό μετάλλιο και την Νικόλ Κυριακοπούλου το ασημένιο, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου, στο Βερολίνο.

Η Στεφανίδη ήρθε πρώτη με άλμα στα 4,85 μ. και υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο της από το 2016 στο Άμστερνταμ.

Δεύτερη ήρθε η Νικόλ Κυριακοπούλου με άλμα στα 4,80 μ. Έτσι, κατέκτησε το δεύτερο μετάλλιό της στη διοργάνωση, μετά το χάλκινο το 2012 στο Ελσίνκι.

Ο αγώνας

Η Στεφανίδη επέλεξε να ξεκινήσει τον αγώνα της στα 4,65 μ. με έγκυρο άλμα και συνέχισε δίχως απώλειες στα 4,75 μ. και 4,80 μ. και με την τρίτη τα 4,85 μέτρα. Η αθλήτρια μας, αφού εξασφάλισε το χρυσό μετάλλιο επέλεξε να δοκιμάσει στα 4,96 μ., προκειμένου να βελτιώσει την κορυφαία επίδοση στον κόσμο.

Η Κυριακοπούλου κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να επανέλθει σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και να πανηγυρίσει το ασημένιο μετάλλιο με το εξαιρετικό 4,80 μέτρα. Η επίδοση της Κυριακοπούλου είναι φετινό ρεκόρ και η καλύτερη από τo 2016, την τελευταία χρονιά, που ξεπέρασε τα 4,80 μέτρα. Η Κυριακοπούλου κατέκτησε το δεύτερο μετάλλιο της στη διοργάνωση, αφού ήταν τρίτη το 2012 στο Ελσίνκι.

Η τρίτη Ελληνίδα που συμμετείχε στον τελικό ήταν η Ελένη Πόλακ, που αποκόμισε εμπειρίες για το μέλλον, αφού δεν κατάφερε να υπερβεί τα 4.30.

Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Βρετανίδα Χόλι Μπράντσοου με 4.75μ.

Στεφανίδη: Είχα το άγχος του φαβορί

Σε δηλώσεις της, στην ΕΡΤ, η Κατερίνα Στεφανίδη, είπε: «Είναι το πρώτο πρωτάθλημα που έχουμε πάει πάρα πολύ καλά σαν ομάδα. Ήταν δύσκολη χρονιά. Το άγχος του φαβορί ήταν πολύ διαφορετικό για μένα. Χαίρομαι που τα κατάφερα».

 

Κυριακοπούλου: Ελπίζω να δώσαμε χαρά στη χώρα

Από την πλευρά της, η Νικόλ Κυριακοπούλου τόνισε πως «ήταν φανταστικός αγώνας. Απολαυστικός. Έγιναν πολλές ανατροπές. Είχα πει ότι κάποια στιγμή θα μου βγουν πολύ ψηλά άλματα και επιτέλους άρχισαν να βγαίνουν. Ένιωθα πολύ σίγουρη για το μετάλλιο.
Ελπίζω να δώσαμε χαρά στη χώρα μετά από αυτό που συνέβη… Αφιερώνω τη νίκη μου στον κόσμο που υπέφερε, στον κόσμο που με στηρίζει, στην κόρη μου, στην Ομοσπονδία και στους χορηγούς μου».

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *