ΕΔΕΣΣΑ : ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ 2018 -ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ Η ΠΟΛΗ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ (VIDEO)

09c6caf8-95e6-4d76-8c48-d558d7384fc5

Με επιτυχία διοργανώθηκαν για δεύτερη φορά τα ΑΝΘΕΣΤΉΡΙΑ 2018 μετά από 51 χρόνια . Πλημμυρισμένη η Έδεσσα με εκδηλώσεις αφιερωμένες στην πολύχρωμη φύση της πόλης και της Άνοιξης.

Η άνοιξη στην Έδεσσα γλιστρώντας από τα δροσερά νερά των ποταμών, αναστάτωσε με μουσική και κέντρισε για να ευχαριστήσει όλες τις αισθήσεις των κατοίκων και των επισκεπτών με ένα τριήμερο γλέντι χρωμάτων, ήχων και γεύσεων.

Όλοι ακολούθησαν  την «μουσική των νερών»  μικροί και μεγάλοι χόρεψαν διασκέδασαν  πετώντας χρώματα της Άνοιξης.

Το τριήμερο των Ανθεστηρίων ολοκληρώθηκε χθές την Κυριακή 27 Μαίου 2018 το απόγευμα με την μεγαλειώδη πολύχρωμη και εντυπωσιακή παρέλαση αρμάτων και λουλουδιών με τη συμμετοχή μουσικών και χορευτικών συλλόγων. Ένα πάντρεμα παραδοσιακού και σύγχρονου ήχου, μια πανδαισία χρωμάτων με πολύ κόσμο όπου και γέμισαν όλη την διαδρομή την παρέλασης από την Νομαρχία μέχρι το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Εντυπωσιακά άρματα με θέμα «4 Εποχές», αγόρια και κορίτσια χόρεψαν  και  έπαιξαν  μουσικές απ’ όλο τον κόσμο, δράσεις για το περιβάλλον, μαζορέτες, παραδοσιακά όργανα, χορωδίες, όλα μαζί σε ένα γαϊτανάκι χαράς, αισιοδοξίας και ελπίδας.

Τα Ανθεστήρια της Έδεσσας, από το ουσιαστικό «ανθοί» και το ρήμα «ίστημι» που σημαίνει «στέκομαι» όπως ακριβώς στέκονται τα άνθη στα κεφάλια των παιδιών, είναι μια ξεχωριστή γιορτή που ξεκίνησε το 1927, κορυφώθηκε κατά τις δεκαετίες του ’50 και ’60, ενώ η τελευταία γιορτή πραγματοποιήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’70.

 

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και σε όλους όσους συμμετείχαν και στον κόσμο που τους επιβράβευσε με το χειροκρότημά τους.

Αρνητικό ήταν σύμφωνα με τις απόψεις του κόσμου η κακή επιλογή των μουσικών κομματιών όπως επίσης  η  παρουσίαση της παρέλασης από τον παρουσιαστή δεν ήταν και “η καλύτερη”.

 

 

 

 

http://tastv.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...