Δ. Διαμαντίδης: Χαρούμενος που τα έσοδα του τουρνουά θα δοθούν σε δύο ιδρύματα της Καστοριάς

0d08721f76c01a30cd66074fbc9208a2_xl

Στις σκέψεις που κάνει για το μέλλον αναφέρθηκε ο Δημήτρης Διαμαντίδης στη Συνέντευξη Τύπου του ”Diamonds are Forever” και δήλωσε χαρούμενος που τα έσοδα θα δοθούν σε δύο ιδρύματα της Καστοριάς.

Με πολλή δόση χιούμορ και ταπεινός, όπως πάντα, ο Δημήτρης Διαμαντίδης απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, στη Συνέντευξη Τύπου που έγινε για το «Diamonds Are Forever» και άφησε πολλά ερωτήματα όσον αφορά το τι θα κάνει στο μέλλον, αλλά υποστήριξε πως σίγουρα θα είναι στο χώρο του μπάσκετ, γιατί έτσι έχει μάθει τόσα χρόνια.

Ο εμβληματικός αρχηγός του «τριφυλλιού», θα κάνει την τελευταία του εμφάνιση με τα «πράσινα» το Σάββατο, ενάντια στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μετά τη βράβευσή του και πριν την απόσυρση της φανέλας με το Νο13 στην οροφή του ΟΑΚΑ.

Εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε πολλές φορές όλους τους ανθρώπους που έχουν σταθεί δίπλα του στην καριέρα του, ενώ τόνισε πως το σημαντικότερο όλων με αυτό το τουρνουά είναι πως θα διατεθεί μέρος των εσόδων σε δύο ιδρύματα της επιλογής του, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καστοριά.

Αναλυτικά

Με την αρχή της συνέντευξης ο Διαμαντίδης ανέφερε: «Ευχαριστώ την ΚΑΕ Παναθηναϊκός για την τιμή που μου κάνει με αυτό το τουρνουά, όπως και τις ομάδες που βρίσκονται εδώ. Είναι ένα δυνατό τουρνουά, με ομάδες που έχουν κατακτήσει ευρωπαϊκά τρόπαια.

Μέσα από αυτό το τουρνουά θα κατατεθεί μέρος των εσόδων σε δύο ιδρύματα δικής μου επιλογής, στην Καστοριά, και αυτό είναι το πιο σημαντικό που θα βγει από αυτό όλο αυτό. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, το πιο σημαντικό είναι που θα προσφερθούν αυτά τα χρήματα σε αυτά τα ιδρύματα.

Δεν μπορώ να μιλήσω τώρα για τα συναισθήματα. Όταν θα το βιώσω θα μπορώ να πω περισσότερα. Για μένα θα είναι κάτι δύσκολο αυτό, και έχω εισπράξει πολλή αγάπη από τον κόσμο του Παναθηναϊκού και με τη βράβευση το Σάββατο θα καταλάβω για άλλη μια φορά ότι θα είναι μια ευλογία για εμένα να το ζήσω αυτό, με αυτό το σύλλογο. Έχουμε ζήσει πολύ μεγάλες στιγμές με όλους, με τον Αντώνη (Φώτση), αλλά και με τον Δημήτρη (Ιτούδη). Δε θέλω να μακρηγορήσω και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που με έχουν βοηθήσει στην καριέρα μου».

Αν σκέφτηκε να αλλάξει την απόφασή του και τι σκέφτεται να κάνει στο μέλλον: «Η αλήθεια είναι ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού, επειδή χρειαζόμουν και ξεκούραση δεν το σκεφτόμουν αυτό. Τώρα που γύρισα το καταλαβαίνω. Είναι απολύτως φυσιολογικό να το σκέφτεσαι όταν βρίσκεσαι τόσα χρόνια μέσα στα γήπεδα. Ασχολούμαι με πολύ σημαντικά θέματα πλέον, όπως με την οικογένειά μου και τα παιδιά μου, με την οποία περνάω περισσότερο χρόνο και νομίζω θα βρω κάτι άλλο να με γεμίζει και θα συνεχίσω».

Αν θα μείνει στο χώρο του μπάσκετ: «Έχω κάτι πράγματα στο μυαλό μου, αλλά το καλοκαίρι δεν μπήκα στη διαδικασία να δω τι θα κάνω. Δεν μπορώ να πω κάτι ακόμα. Περιμένω να δω τι θα με γεμίζει και θα έχει σχέση με το μπάσκετ».

Το πρώτο πράγμα που θα κάνει, όταν μπει στο παρκέ του ΟΑΚΑ: «Θα χαιρετίσω τον κόσμο (γέλια). Δεν ξέρω. Θα δω εκείνη την στιγμή».

Πως νιώθει που εισπράττει ακόμα σεβασμό από συμπαίκτες και αντιπάλους: «Σίγουρα νιώθω όμορφα και είμαι χαρούμενος και ευγνώμων για ό,τι έχω περάσει όλα αυτά τα χρόνια. Φυσικά δεν μπορείς να τους «κερδίζεις» όλους και να έχεις αναγνώριση από αντιπάλους. Προσπαθείς να δίνεις τα πάντα, κι από εκεί και πέρα ο αντίπαλος έχει καταλάβει ότι υπάρχει η νίκη και η ήττα και προσπαθούμε για το καλύτερο. Είναι μεγάλη τιμή για μένα που άνθρωποι σέβονται τον τρόπο που παίζω και τον χαρακτήρα μου».

Αν έπιασε μπάλα στα χέρια του, μετά το πρωτάθλημα: «Όχι, τίποτα (γέλια)».

Ένα τρίποντο που είναι το αγαπημένο του: «Με τη Μάλαγα και την Μπαρτσελόνα. Δε θυμάμαι ακριβώς. Αλλά ναι αυτά τα δύο (γέλια)».

Για την κληρονομιά που αφήνει και τα ρεκόρ του στην Ευρωλίγκα κι αν αυτό θα είναι κίνητρο για τους επόμενους: «Οι παίκτες παίζουν και προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο δυνατό, δεν σκέφτονται πως θα ξεπεράσουν εμένα στο παρκέ. Δεν νομίζω ότι είναι κάποια κληρονομιά που αφήνω εγώ. Οι σκέψεις τους δεν είναι αυτές, είναι να ακολουθούν το πλάνο τους. Αυτά έρχονται μετά από εσάς τους δημοσιογράφους, και ίσως πολλοί αθλητές να τα μαθαίνουν από εσάς».

Η σιγουριά που δημιουργούσε, πως όταν έχει την μπάλα στα χέρια θα ευστοχήσει: «Σίγουρος εγώ δεν ένιωθα. (γέλια) Όταν σουτάρεις θέλει μια προεργασία. Είναι αποτέλεσμα πολλών ωρών προπόνησης. Κάποια μπήκαν, κάποια όχι. Έτσι είναι ο αθλητισμός».

Αν ένα παιδί του πει ότι θέλει να γίνει σαν αυτόν: «Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή να είμαι πρότυπο για τα παιδιά. Δεν χρειάζεται να γίνει κάποιος σαν εμένα ή σαν κάποιον άλλον. Να κάνει αυτό που αγαπάει και τον κάνει να νιώθει ευχάριστα σε οποιοδήποτε άθλημα. Να γίνουν καλοί άνθρωποι πάνω από όλα και να συμπεριφέρονται σωστά σε όλα. Σε ένα ομαδικό άθλημα πρέπει να συνεργάζεσαι και δεν είναι εύκολο. Πρέπει να δουλέψεις καιρό πάνω σε αυτό. Κάθε παιδί πρέπει να κάνει αυτό που χαίρεται και να κάνει τη δική του καριέρα».

Για το τι θα πει στα παιδιά του όταν μεγαλώσουν και τον ρωτήσουν τι έκανε: «Θα τους πω ότι ο μπαμπάς έπαιζε μπάσκετ απλά (γέλια)».

Επίσης, ζητήθηκε από τους αρχηγούς και τους προπονητές των υπόλοιπων ομάδων να θυμηθούν μια στιγμή που να αφορά τον Δημήτρη Διαμαντίδη, όπως και από τον συμπαίκτη του, Αντώνη Φώτση.

Φώτσης: «Δεν υπάρχει μόνο μια χαρακτηριστική στιγμή που να θυμάμαι με τον Διαμαντίδη. Μπορώ να σκεφτώ πολλές καλές στιγμές μαζί του. Αισθάνομαι τυχερός γιατί τον γνώρισα κι εκτός γηπέδου κι είμαι χαρούμενος γι’ αυτό».

Βίκτορ Χριάπα: «Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ και εκπροσωπούμε την ΤΣΣΚΑ για να αποδώσουμε τιμές σε έναν μεγάλο παίκτη. Θα μπορούσα να πω πολλά, αλλά μιλούν όλα αυτά που έκανε στο γήπεδο. Του εύχομαι καλή τύχη στη ζωή του, εκτός μπάσκετ. Ο Διαμαντίδης κάνει πολλά πράγματα στο παρκέ. Είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς και ο καλύτερος πόιντ γκαρντ για μένα».

Γκάι Πνίνι: «Είναι τιμή μας που βρισκόμαστε εδώ για τον Δημήτρη. Όπως είπε και ο Βίκτορ, μπορούμε να πούμε πολλά γι’ αυτόν, αλλά θα τα πούμε μετά το τουρνουά. Για εμάς αυτή η διοργάνωση είναι ένα μεγάλο τεστ απέναντι στους κορυφαίους της Euroleague. Ελπίζουμε να το απολαύσει ο κόσμος. Παίξαμε πολλούς αγώνες αντίπαλοι. Είχαμε παίξει μία από τις πιο μεγάλες σειρές στα πλέι οφ και είχαμε χάσει 3-2. Θυμάμαι που ένας συμπαίκτης μου στην Μακάμπι (Σαρπ), μου είπε “μην πασάρεις την μπάλα όταν μπροστά είναι ο Διαμαντίδης” (γέλια)».

Ερέζ Εντελστάιν: «Δεν το σκεφτήκαμε ούτε λεπτό. Είμαστε περήφανοι που είμαστε εδώ. Ο κόσμος στο Τελ Αβίβ σε αγαπά και μιλώ εκ μέρους των φίλων της Μακάμπι. Θα σου κάνω μια ερώτηση: Οντως θα σταματήσεις ή…;», με τον Διαμαντίδη να απαντάει πως δεν έχει μετανιώσει για την απόφασή του και τον προπονητή της Μακάμπι να του εύχεται καλή τύχη στη νέα του ζωή.

Αντε Τόμιτς: «Είναι τιμή μας που βρισκόμαστε εδώ για τον κ. Διαμαντίδη που ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες της ιστορίας του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Θα είναι εξαιρετικά τεστ για εμάς. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα παίξουμε στο τουρνουά».

Πηγή: sport-fm.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...