Γέμισε βουλευτές της ΝΔ το αντάμωμα των Σαρακατσαναίων -Αφαντοι οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ [εικόνες]

pertouli6

Παρουσία χιλιάδων Σαρακατσαναίων απ’ όλη τη χώρα και το εξωτερικό ολοκληρώθηκε στα Περτουλιώτικα λιβάδια το 38ο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων.

Το Αντάμωμα, το οποίο πραγματοποιείται παραδοσιακά το τελευταίο τριήμερο του Ιούνη στα λιβάδια όπου περνούσαν τα καλοκαίρια τους οι Σαρακατσαναίοι, ήταν αφιερωμένο στη Μακεδονία και το τίμησαν φέτος με την παρουσία τους εκπρόσωποι φορέων και κομμάτων.

Δεν παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ μετά τα όσα προηγήθηκαν μέσα στην εβδομάδα. Μάλιστα, ο καταγράφει το trikalavoice.gr σε ανάρτησή του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων Γιώργος Μουτσιάνας είχε απαγορεύσει στους κυβερνητικούς βουλευτές να παρευρεθούν:

H ανάρτηση του Γιώργου Μουτσιάνα

«ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΎΝ.ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΎΜΗΤΟΙ.
Δεν θα υποστείλουμε τον Φλάμπουρα.Ο Αγώνας για την Μακεδονία μας ,συνεχίζεται.Η προδοσία δεν θα περάσει.
Επόμενο ραντεβού στα Περτουλιώτικα λιβάδια.
Η πατρίδα πάνω από όλα. Σε θέματα πατρίδας και μείζονα εθνικά θέματα η Σαρακατσάνικη παράδοση δεν ξέρει από μειοδοσίες και εθνικές υποχωρήσεις, είναι λαγαρή, σαν την ελληνική σημαία μας! Είναι λευκή σαν όνειρο, γαλάζια ωραία!».

Αντίθετα, ισχυρή ήταν η παρουσία βουλευτών της ΝΔ, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που ανέβασε η Φωτεινή Αραμαμπατζή:

Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr στην πλαγιά των λιβαδιών οι Σαρακατσαναίοι είχαν απλώσει μια τεράστια γαλανόλευκη σημαία, ενώ στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιώργος Μουτσιάνας τόνισε πως «δεν μπορούν να μας πάρουν την καρδιά μας» και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπενθύμισε ρήσεις των μεγάλων πολιτικών Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου, ότι «η Μακεδονία είναι η ψυχή της Ελλάδας».

Παρήλασαν Σύλλογοι και χορευτικά απ’ όλη την Ελλάδα και η εκδήλωση έκλεισε με τον χορό των γερόντων .

Ψυχή της εκδήλωσης η Τρικαλινή γραμματέας Σοφία Κωστούλα-Βλόντζου και ο πρόεδρος του Συλλόγου Τρικάλων, Στέφανος Μπέης, οι οποίοι είχαν και τη συνολική ευθύνη της φετινής διοργάνωσης.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...