Βρέθηκε ο τρόπος να καταπολεμήσεις τον εθισμό σου στα social media -Ερευνα αποκαλύπτει

mobile-570_0

Αναμφισβήτητα ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας. Ολοι μας έχουμε κινητό, υπολογιστή, ίσως και tablet.

Πόσοι όμως από εμάς είμαστε απόλυτα εξαρτημένοι από το κινητό μας τηλέφωνο και την χρήση των social media;

Ο εθισμός στα έξυπνα τηλέφωνα έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό που πραγματικά δεν είναι λίγοι εκείνοι που τσεκάρουν ανά δέκα λεπτά να δουν μήπως υπάρχει κάτι νέο στα social media.

Τα social media έγιναν κομμάτι της καθημερινότητας και για πολλούς είναι προέκταση των κοινωνικών σχέσεών τους. Ενας τρόπος να βλέπουμε τα πράγματα. Μήπως όμως η σχέση μας με τα social media έχει χάσει το μέτρο;

Το Facebook και το Instagram φαίνεται ότι όσο βοήθησαν την επικοινωνία και μείωσαν αποστάσεις, άλλο τόσο μας αποξένωσαν (ας είμαστε ειλικρινείς).

Τα έξυπνα κινητά έχουν γίνει πλέον ο απαραίτητος σύντροφος σε όλη την διάρκεια της ημέρας και πολλοί μάλιστα έχουν εθιστεί στην χρήση τους.

Οι περισσότεροι το μεγαλύτερο μέρος της μέρας ή και της νύχτας διαβάζουν μηνύματα, σχολιάζουν φωτογραφίες στο Facebook και το Instagram, απαντούν σε emails ή χαζεύουν απλά τα social media για να περάσει η ώρα.

Είναι γεγονός ότι το πρώτο πράγμα που κάνουν όταν ξυπνάνε είναι να μπουν στα social media. Είναι μία κίνηση ρουτίνας, όπως ο πρωινός καφές.

Ωστόσο στην εποχή όπου τα smartphones έχουν κυριαρχήσει στην αγορά, έρευνες δείχνουν πως μια νέα τάση της μόδας δείχνει να διαγράφεται στην αγορά των κινητών.

Τα παλιά κινητά επιστρέφουν και η ιδέα της επιστροφής των κινητών παλιάς τεχνολογίας ολοένα και μεγαλώνει.

Shutterstock
Shutterstock

Τα νέα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι οι εισαγωγές των παραδοσιακών κινητών αυξήθηκαν τον τελευταιό καιρό.

Μπορεί να μην προσφέρουν τις εντυπωσιακές εφαρμογές των εξελιγμένων τηλεφώνων, αλλά η απλότητα της χρήσης τους, η μεγάλη διάρκεια της μπαταρίας και η ανθεκτικότητα τους τα κάνουν ιδιαίτερα δημοφιλή στους αγοραστές.

Πολλοί θέλουν να καταπολεμήσουν τον εθισμό τους στα social media και προτιμούν να αγοράσουν ένα παλιό κινητό για να «αποτοξινωθούν».

Τα παλιά μοντέλα των κινητών μοιάζουν να αποκτούν όλο και περισσότερους θαυμαστές, ακόμα και στην Ευρώπη. Οι διαχειριστές ιστοσελίδων, που ειδικεύονται στην πώληση παλιών κινητών, αναφέρουν ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των πελατών, οι οποίοι αποφασίζουν να αφήσουν τα smartphone στο συρτάρι και να χρησιμοποιήσουν τα παλιά κινητά.

Πολλοί αγοραστές γοητεύονται από την ρετρό τεχνολογία τους που τους δίνει κάτι διαφορετικό ενώ άλλοι τα αγοράζουν γιατί θεωρούν ότι έχουν γίνει σκλάβοι της τεχνολογίας και θέλουν να επιστρέψουν στους κλασσικούς τρόπους επικοινωνίας.

Splash / Ideal Image
Splash / Ideal Image

Η εμφάνιση της Αννα Γουίντουρ, αρχισυντάκτρια του Vogue και «ιέρεια»της μόδας, με ένα παλιό μοντέλο κινητού σε δημόσια εκδήλωση δείχνει να επιβεβαιώνει την επιστροφή στην μόδα των κινητών που μάζευαν σκόνη, κλεισμένα σε κάποιο συρτάρι.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *