Αυξήθηκε κατά 85% η επισκεψιμότητα στην Καστοριά το φετινό Πάσχα

kastoria_pan_s

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Λάζαρος Ζήσης, η πόλη μας δέχτηκε επισκέπτες και από την Ελλάδα και από το εξωτερικό.

«Είναι από τις πολύ καλές χρονιές. Βέβαια η προσπάθεια του Δήμου και των ξενοδόχων, φέρνει αποτελέσματα και θεωρούμε ότι στο μέλλον, θα έχουμε ακόμα καλύτερα», τόνισε ο κ. Ζήσης.

Σπηλιά του Δράκου, Λιμναίος Οικισμός Δισπηλιού και Ενυδρείο, έρχονται πρώτα στις προτιμήσεις των τουριστών, ενώ πάρα πολλοί είναι εκείνοι που σταματούν στο τουριστικό περίπτερο του Δήμου για να ζητήσουν πληροφορίες.

Εξάλλου, τη Μ. Εβδομάδα και τη δεύτερη μέρα του Πάσχα ήταν επισκέψιμα για το κοινό τρία σημαντικά βυζαντινά μνημεία της πόλης και συγκεκριμένα οι ναοί Παναγία Κουμπελίδικη Άγιος Νικόλαος Κασνίτζης και Άγιοι Ανάργυροι.

Ήταν ένα πιλοτικό πρόγραμμα που υλοποίησαν από κοινού Δήμος Καστοριάς και Εφορεία Αρχαιοτήτων και όπως δήλωσε ο κ. Ζήσης είχε μεγάλη επιτυχία.

«Πρόθεση του Δήμου Καστοριάς είναι να μην είναι αυτοί οι ναοί μόνο επισκέψιμοι. Θέλουμε να τελούνται και λειτουργίες. Σε συνεννόηση με την Ιερά Μητρόπολη και την Εφορεία Αρχαιοτήτων, πιστεύω ότι θα το πετύχουμε».

Βέβαια εκείνο που ζητά η πλειοψηφία των επισκεπτών, είναι το εάν υπάρχει η δυνατότητα να κάνουν βόλτα στη λίμνη με πλοιάριο κάτι το οποίο λείπει όπως είναι γνωστό, από τη λίμνη της Καστοριάς.

«Δυστυχώς το πρόβλημα είναι οικονομικό και δεν μπορούμε να επισκευάσουμε το «Ορεστιάς». Θα προσπαθήσουμε όμως με κάποιο τρόπο να το αντικαταστήσουμε γιατί είναι ασύμφορο να γίνει το συγκεκριμένο.

Και το «Κάρανος» και το «Ολυμπία», ανήκουν στη Δημοτική Επιχείρηση Μακεδνός και θα αποφασίσει το Δ.Σ γι’ αυτά . Δεν μπορώ να πάρω θέση. Ξέρουν οι ίδιοι πώς μπορούν να τα λειτουργήσουν. Θεωρώ όμως ότι θα γίνει κι αυτό γιατί είναι πολύ μικρότερο το πρόβλημα που υπάρχει στο πλοιάριο «Ολυμπία».

Για το «Κάρανος», έχουμε διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τη λειτουργία των ηλιακών σκαφών. Πρέπει να βρεθεί το νομοθετικό πλαίσιο για να λειτουργήσει. Να μην κάθεται έτσι και βρίσκεται στην ουσία σε αχρηστία», ανέφερε.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού είπε ακόμη ότι στόχος της Αντιδημαρχίας είναι όχι μόνο να έρχονται οι τουρίστες, αλλά να παραμένουν αρκετές μέρες στην Καστοριά. Γι’ αυτό και προγραμματίζονται διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *