Έμεινε στο ράφι η αγορά της Καστοριάς – Καλοκαιρινή… βουτιά 20% στο τζίρο

agora-pantazis-696x372

Για πτώση του τζίρου κατά 15 – 20% κατά τη θερινή περίοδο των εκπτώσεων έκανε λόγο, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Βαγγέλης Πανταζής, σημειώνοντας ότι «παρόλο που οι εκπτώσεις κυμάνθηκαν σε πολύ μεγάλα επίπεδα, και τα ποσοστά έφτασαν έως και 70%, τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου καλά ή τουλάχιστον δεν πήγαν καλά έτσι όπως τα περιμέναμε».

Παράλληλα, επεσήμανε  πως «όσοι επέλεξαν και αυτή την περίοδο τα καταστήματα της πόλης μας για να κάνουν τις αγορές τους, βρήκαν τα προϊόντα τα οποία ήθελαν και μάλιστα σε χαμηλότερες τιμές, και φυσικά βοήθησαν και την τοπική οικονομία και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει όλοι μας να το έχουμε ως πρώτη προτεραιότητα».

Αναφερόμενος στο πανηγύρι του Άργους Ορεστικού, ο κ. Πανταζής σημείωσε ότι οι ειδικές τιμές για τους επιχειρηματίες του Νομού είναι ένας σημαντικός παράγοντας για να προσελκύσει και τα καταστήματα της Καστοριάς, εξέφρασε όμως την άποψη ότι δεν είναι και πολύ εύκολο να ξεσηκωθεί κάποιος που ήδη έχει κατάστημα στην αγορά της Καστοριάς και να «στήσει» ένα καινούριο στο Άργος.

Πολλά τα βάρη

Ασφαλιστικές εισφορές, χρέη στο Δημόσιο και τις τράπεζες, αλλά και χαμηλή κίνηση, δημιουργεί ένα μείγμα ασφυκτικό για τους καταστηματάρχες της πόλης μας, σύμφωνα με τον κ. Πανταζή, ο οποίος τόνισε πως «μπαίνοντας στη χειμερινή σεζόν ελπίζουμε ότι η κατάσταση στην αγορά θα βελτιωθεί αν και δεν φαίνεται κάτι τέτοιο στον ορίζοντα. Αυτοί οι τελευταίοι μήνες είναι φορτωμένοι με πάρα πολλές υποχρεώσεις τόσο στο κράτος όσο και στα ασφαλιστικά ταμεία και επομένως τα βάρη είναι πάρα πολλά».

Πάντως, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, η νέα ρύθμιση για τις 120 δόσεις που βρίσκεται στα σκαριά είναι πιθανό να δώσει μια ανάσα, όμως «όσο δεν εκλείπουν οι λόγοι που οδηγούν σε τέτοιου μεγέθους οφειλές, όποια ρύθμιση και να γίνει δεν έχει αποτέλεσμα. Είναι καλή κίνηση η ρύθμιση αλλά το περιβάλλον είναι ιδιαίτερα δυσμενές».

Τέλος, ο κ. Πανταζής υπενθύμισε προς τους καταστηματάρχες αλλά και τους καταναλωτές της Καστοριάς, ότι από 1 Σεπτεμβρίου το απογευματινό ωράριο αλλάζει και τα καταστήματα πλέον θα είναι ανοιχτά από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 και μισή.

Μάρκος Πετρόπουλος

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *