Άνοιξε τις πύλες της η 43η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς

EGKAINIA43_GOUNA-e1525350251420

Άνοιξε τις πύλες της η 43η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς, η οποία εγκαινιάστηκε σήμερα Πέμπτη και θα λειτουργεί μέχρι και τις 6 Μαΐου στο στο Εκθεσιακό Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας. Ο εκθεσιακός χώρος μεγέθους 13.500 τ.μ., θα υποδεχθεί αυτό το τετραήμερο  τους εκατοντάδες  επισκέπτες από 40 και πλέον διαφορετικές χώρες που κάθε χρόνο επιλέγουν την Έκθεση της Καστοριάς για εμπορικές συμφωνίες του.

Την έκθεση εγκαινίασε στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καστοριάς, παρουσία εκπροσώπων του πολιτικού, επιχειρηματικού κόσμου και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο κ. Πιτσιόρλας μιλώντας από την Καστοριά στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM». αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς, λέγοντας πως οι Καστοριανοί δείχνουν τον δρόμο της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας. «Η Καστοριά είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση και η παραγωγή της γούνας που γίνεται εκεί. Μία πόλη της χώρας μας κατέχει ένα αξιοσημείωτο ποσοστό στην παγκόσμια αγορά. Αυτό δείχνει τον δρόμο της εξωστρέφειας και για άλλους τομείς της οικονομίας. Πρέπει να έχουμε μια οικονομία εξωστρεφή και ανταγωνιστική» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Αυτός», πρόσθεσε, «είναι ο δρόμος για την ελληνική οικονομία. Να παράγουμε προϊόντα ποιότητας, προϊόντα αξίας και προϊόντα που μπορούμε να τα εμπορευτούμε στις διεθνείς αγορές. Και έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε θαύματα αν κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση».

Απόψε θα λάβει χώρα το Gala Fashion Showμε παρουσιάστρια τη Ζέττα Μακρυπούλια, μία φαντασμαγορική εκδήλωση με σκοπό να αναδειχθεί η τέχνη του πολυτελούς προϊόντος της γούνας, αλλά και η ιστορία και ο πολιτισμός της περιοχής.

Την Έκθεση διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς, η ΔΕΘ-HELEXPO και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ενώ χορηγοί είναι τα μεγαλύτερα Δημοπρατήρια Γουνοδερμάτων παγκοσμίως (NAFA, KOPENHAGEN FUR, SAGA FURS) και η Εθνική Τράπεζα.

επιμέλεια Β.Σ.

Φωτογραφίες: Τάνια Ώττα

   

Πηγή

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *