Χάρρυ Κλυνν: Η «κηδεία» του με Καραμανλή, Παπανδρέου, Ράλλη, Κύρκο! [vid]

f1097b40-2135-4471-b2c4-db9015df3aa1

«Εκείνο που πραγματικά με σταναχώρεσε είναι ότι δεν ήρθαν στην κηδεία μου ούτε ο Μπρέζνιεφ, ούτε ο Ρήγκαν, ούτε ο Μιτεράν». Με αυτά τα λόγια αυτά ο Χάρρυ Κλυνν, ο μεγάλος κωμικός που σήμερα, Δευτέρα 21 Μαΐου έφυγε από τη ζωή, στην ταινία «Εις μνήμην» έκανε τον απολογισμό της ίδιας του της κηδείας.

click4more

Και συνέχιζε: «Βέβαια από τον Βαλερί Ζισκάρ ντ’Εσταίν δεν είχα και πάρα πολύ μεγάλες απαιτήσεις. Κατ’ αρχήν δεν είναι εν ενεργεία. Ύστερα έμαθα ότι ήθελε να με κλάψει μόνος του, στο σπίτι του. Από την πατρίδα μου, όμως, δεν έχω κανένα παράπονο. Και ως ζωντανό και ως αείμνηστο, με τίμησε. Η πλατεία Χάρρυ Κλυνν, πρώην πλατεία Συντάγματος, θα θυμίζει πάντα στις επόμενες γενεές το πέρασμά μου από τους χιλιοτραγουδισμένους δρόμους της Αθήνας».

Η ταινία γυρίστηκε το 1981. Εξαιτίας, όμως, της λογοκρισίας δεν προβλήθηκε στους κινηματογράφους, παρά μόνο τρία χρόνια μετά, το 1984.

Στο τέλος του βίντεο ο ίδιος ο Χάρρυ Κλυνν μιλά για την κηδεία του. Νωρίτερα, Καραμανλής, Παπανδρέου, Ράλλης και Κύρκος περνούν από το πρώτο νεκροταφείο της Αθήνας για την κηδεία του μεγάλου κωμικού. Όλους τους υποδύεται ο ίδιος…

Σε ρόλο-έκπληξη εμφανιζόταν και η Λιάνα Κανέλλη, η οποία υποδύονταν την δημοσιογράφο που έπαιρνε τις επίσημες δηλώσεις…

Δείτε το βίντεο από την… πρώιμη κηδεία του Χάρρυ Κλυνν

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *