Τα φορέματα που κάθε γυναίκα πρέπει να έχει στην ντουλάπα της

2

Τα φορέματα είναι σαφώς… γυναικεία υπόθεση! Ακόμα κι αν είσαι λάτρης του masculine style, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις έστω κι ένα στην ντουλάπα σου που να προσαρμόζεται στις δικές σου απαιτήσεις.

Τα φορέματα αποπνέουν κομψότητα, φινέτσα και θηλυκότητα! Είναι το κομμάτι που μπορεί να σε βγάλει από κάθε δίλημμα (τύπου: τι να φορέσω στη δουλειά, μέχρι τι να φορέσω στο γάμο) και με μια κίνηση είναι ικανό να σε κάνει να νιώσεις φουλ αυτοπεποίθηση.

Οκ οκ, αυτά τα ξέρεις ήδη! Ξέρεις όμως ποια είναι τα 9 διαχρονικά φορέματα που κάθε γυναίκα πρέπει να έχει στην ντουλάπα της; Μην τρελαίνεσαι και μόνο που διαβάζεις τον αριθμό! Γιατί α) κάποια από αυτά μπορείς να τα βρεις σε σούπερ τιμή και να τα φοράς μια ζωή και β) δεν χρειάζεται να τα έχεις κι οοολα! Επέλεξε αυτά που ξέρεις ότι σίγουρα θα τα χρειαστείς!

Λοιπόν λοιπόν! Τα must have φορέματα θα μας τα υποδείξουν σήμερα οι σταρ. Οπότε, για ακόμα μια φορά οι ίδιες και οι εμφανίσεις τους παραδίδουν μαθήματα στιλ. Πάμε να δούμε…

10


© Splash / Ideal Image

Το little black dress
Το είχε πει και η Coco Chanel! Αυτό το φόρεμα δεν πρέπει να λείπει από την ντουλάπα καμίας γυναίκας. Μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε περίσταση και να συνδυαστεί με πολλά αξεσουάρ. Εν ολίγοις, είναι το κομμάτι που με ένα μικρό update κανείς δεν θα καταλάβει ότι το έχεις φορέσει ξανά.

Olivia Palermo attends the Christian Dior show as part of the Paris Fashion Week Womenswear Fall/Winter 2014-2015 on February 28, 2014 in Paris, France.
Olivia Palermo attends the Christian Dior show as part of the Paris Fashion Week Womenswear Fall/Winter 2014-2015 on February 28, 2014 in Paris, France.


© Splash / Ideal Image

Το shirt dress
Για τη δουλειά, τη βόλτα ή ακόμα και την… παραλία. Το φόρεμα σε στιλ πουκάμισο μπορεί να φορεθεί κάθε εποχή και μπορεί να συνδυαστεί με casual, θηλυκά αλλά και ultra cool ντυσίματα. Μην το φοβηθείς το χειμώνα, ακόμα κι αν έχει λευκό χρώμα.

3


© Splash / Ideal Image

Το office dress
Ακόμα κι αν δεν δουλεύεις σε μια εταιρία με “dress code”, το office dress είναι πολύ απαραίτητο και θα σου εξηγήσω γιατί πριν προλάβεις να το απορρίψεις. Είναι ιδανικό για να εκφράσεις το δυναμισμό σου σε ένα meeting ή να δείξεις την κομψότητά σου σε μια συνέντευξη. Δεν συμφωνείς;

4


© Splash / Ideal Image

Το πλεκτό φόρεμα
Το πλεκτό φόρεμα είναι ένα item που μπορείς να φορέσεις το χειμώνα, το φθινόπωρο και την άνοιξη. Επίσης, μπορείς να το συνδυάσεις με sneakers, loafers, mules. Δες τι του ταιριάζει και αποφάσισε.

5


© Splash / Ideal Image

To date dress
Το φόρεμα αυτό θα πρέπει να έχει αγοραστεί με πολλή προσοχή. Πρέπει να είναι σέξι αλλά όχι κραυγαλέο. Πρέπει να είναι θηλυκό αλλά όχι υπερβολικό. Δηλαδή επέλεξε π.χ. Να είναι σε στενή γραμμή και με ιδιαίτερο ντεκολτέ, αλλά το μήκος του να είναι μίντι. Ή μπορείς να διαλέξεις ένα με μακριά μανίκια αλλά σε μίνι γραμμή.

attends the Opening ceremony and the "Grace of Monaco" Premiere during the 67th Annual Cannes Film Festival on May 14, 2014 in Cannes, France.
attends the Opening ceremony and the “Grace of Monaco” Premiere during the 67th Annual Cannes Film Festival on May 14, 2014 in Cannes, France.


© Getty Images / Ideal Image

Το black tie dress
Ξεκινάμε με τα βασικά! Το black tie δεν είναι απαραίτητο να είναι μαύρο. Πρέπει να είναι ένα glam φόρεμα για special occasions. Για παράδειγμα, για την πρωτοχρονιά, για κάποιο event. Θα πρέπει να είναι σε διαχρονικό ύφος και χρώμα, ώστε να μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε τάση.

7


© Splash / Ideal Image

To wedding dress
Όχι δεν εννοώ το νυφικό. Εννοώ ένα φινετσάτο φόρεμα που θα μπορείς να φοράς σε κάθε γάμο… που δεν θα έχει βέβαια τους ίδιους καλεσμένους. Αν διαλέξεις ένα σε nude χρώμα και από σατέν ύφασμα, σαν αυτό της Κate Bosworth, μπορείς να το φοράς και κάθε εποχή.

attends the Proenza Schouler fashion show during New York Fashion Week on September 12, 2016 in New York City.
attends the Proenza Schouler fashion show during New York Fashion Week on September 12, 2016 in New York City.


© Getty Images / Ideal Image

Το φόρεμα για το layering
To layering είναι η πιο must τάση των τελευταίων χρόνων. Αν διαλέξεις ένα αμάνικο και τύπου wrap dress, τότε θα μπορείς να το φοράς με κάθε τοπ (από t-shirt μέχρι ζιβάγκο), με όλα σου τα παπούτσια ή ακόμα και να το φορέσεις πάνω από τζιν. Ναι, κι αυτό γίνεται.

9


© Splash / Ideal Image

Το ρομαντικό φόρεμα
Το ρομαντικό φόρεμα καλό είναι να έχει floral μοτίβο. Το floral πλέον φοριέται κάθε εποχή και προσφέρει ένα girly twist στο αποτέλεσμα. Μας αρέσει πολύ και μπορούμε να το φορέσουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *