Η 27η Agrotica ανοίγει σήμερα τις πύλες της στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ

234235346-56_2

Η 27η Agrotica ανοίγει σήμερα τις πύλες της στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Την έκθεση θα εγκαινιάσει στις 19:00 ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου.

Σε «έκθεση των ρεκόρ», αλλά και ως «η καλύτερη όλων των εποχών», αναδεικνύεται η φετινή 27η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων “Agrotica” (1-4/2), ενώ, σύμφωνα με τους διοργανωτές, αναμένεται να γίνει “sold out”, με ολόκληρο το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης να αξιοποιείται τις κτιριακές του εγκαταστάσεις.

H φετινή Agrotica θα καλύψει συνολικά πάνω από 39.000 τ.μ. στεγασμένων εκθεσιακών εγκαταστάσεων, μέγεθος ενισχυμένο κατά 15%, σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση, ενώ οι εκθέτες θα είναι περισσότεροι κατά 30%, σε σχέση με το 2016 και ανέρχονται σε 1.950 – από 45 χώρες (άμεσοι και έμμεσοι)-, έναντι 1.503 το 2016 και 1.349 το 2014.

Στην 27η Agrotica καταγράφεται καθολική παρουσία επιχειρήσεων από όλο το φάσμα της αγροτικής παραγωγής και τεχνολογίας, από όλη τη χώρα, ενώ συμμετέχουν οι μεγαλύτερες εταιρείες εμπορίας και πώλησης εφοδίων και γεωργικών μηχανημάτων, με παρουσία όλων των οίκων που αντιπροσωπεύουν τρακτέρ. Επίσης, συμμετέχει πλειάδα συνδέσμων, οργανισμών και φορέων, μεταξύ των οποίων, εκτός από το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, η Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος (ΕΚΑΓΕΜ) και ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων (ΣΕΑΜ), που είναι και υποστηρικτές της έκθεσης.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές αναμένεται να την επισκεφθούν πολλές δεκάδες χιλιάδες ατόμων, απ΄όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό, ενώ πολυάριθμα γκρουπ εμπορικών αποστολών αναμένονται από τα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Στην έκθεση θα βρεθούν επίσης περίπου 500 προσκεκλημένοι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες (hosted buyers) από 20 χώρες των Βαλκανίων, της Ευρώπης, της Ασίας και της Μέσης Ανατολής.

Πλούσιο είναι και το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων. Πρωταγωνιστικό ρόλο έχει το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Agrotica, με θέμα: «Καινοτόμες προσεγγίσεις παραγωγής και ανάπτυξης στην ελληνική γεωργία», που συνδιοργανώνεται από τη ΔΕΘ – Helexpo και τη Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ. Επίσης ΔΕΘ – Helexpo και Ινστιτούτο Βιο-Οικονομίας και Αγρο-Τεχνολογίας (iBO) /ΕΚΕΤΑ συνδιοργανώνουν εκδήλωση, με θέμα: «Από την συμβατική στην “έξυπνη” γεωργία, με τη χρήση τεχνολογιών ρομποτικής». Μεταξύ άλλων, θα πραγματοποιηθούν Test Drive αγροτικού επαγγελματικού αυτοκινήτου σε ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή.

ΑΠΕ

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *